El control de les emocions serà valuós perquè els nens s’integrin correctament.

L’educació no solament regeix en l’educació de les escoltes, les classes i les activitats que poden qualificar-se de manera objectiva, hi ha un altre part de l’educació que comparteix importància en l’educació dels infants, es tracta de la intel·ligència emocional.

 

Què és la intel·ligència emocional?

Per entendre la importància d’aquesta, em de saber que significa. Per tant, és la capacitat que té una persona per controlar els seus sentiments i poder també entendre els dels altres.

El control de les emocions serà valuós perquè els nens s’integrin correctament a la societat i fomentar la comprensió. A més, la infància és la millor etapa per adquirir aquests aprenentatges i manejar les emocions.

 

Per què es important la intel·ligència emocional en els nens?

Ajuda al fet que els nens sàpiguen com afrontar els reptes de la vida de manera positiva i ajuda a reduir o evitar el sentiment de frustració.

Un dels altres factors claus és que ajuda a conèixer les emocions i a saber com interpretar-les per posteriorment saber com expressar-les de manera efectiva.

Entre els múltiples avantatges que un infant pot desenvolupar amb la intel·ligència emocional, aquestes en són algunes de les més importants:

  • Capacitat per a detectar les seves emocions i descriure-les
  • Empatia amb altres nens
  • Reduir quantitat de enrabiades
  • Ajuda amb la presa de decisions
  • Ajuda a desenvolupar eines per a la solució de conflictes
  • Facilita els processo de comunicació amb uns altres

 

El desenvolupament d’aquestes qualitats permet que els nens puguin expressar quan alguna cosa els molesta o els fa feliços. D’altra banda, desenvolupar-la farà que els nens empatitzin amb la gent que els envolta i els ajudin, la qual cosa pot ajudar a reduir el bullying a les escoles.

 

Ajudar els nens a desenvolupar la intel·ligència emocional els ajudarà a tenir una vida adulta més plena i, d’acord amb alguns estudis, quan una persona desenvolupa intel·ligència emocional a primerenca edat i aprèn a manejar les seves emocions de manera eficient, es redueix la possibilitat d’accions impulsives o addiccions.