Les vacances d’estiu són un moment emocionant pels nens, però també poden suposar un repte pels pares. Mantenir als nens ocupats i feliços durant aquest temps pot requerir una mica de planificació i organització. En aquesta entrada, us proporcionarem uns quants consells útils sobre com passar les vacances d’estiu amb els nens.

 

Planifica activitats estructurades

 

Durant les vacances d’estiu, establir una rutina diària pot donar als nens un sentit d’estructura i mantenir-los ocupats. Programa moments específics per activitats com jocs a l’aire lliure, manualitats, lectura i temps lliure. D’aquesta manera, els nens sabran què esperar i tindran alguna cosa emocionant a fer cada dia.

 

Explora opcions de casals o activitats extracurriculars

 

Els casals o les colònies d’estiu són una gran opció per a què els nens s’ho passin bé, donant-los oportunitats d’aprendre i divertir-se, i també els permetrà socialitzar amb altres nens. A CapiCua, com ja sabeu, tenim moltes opcions de casals i colònies d’estiu, trieu el que més us escaigui i doneu-los als vostres fills les millors vacances!

 

Fomenta l’independència

 

Durant les vacances, anima als teus fills a assumir certes responsabilitats i tasques a casa. Això els ajudarà a desenvolupar habilitats d’autonomia i mantenir-los ocupats. Assigna’ls tasques simples com cuidar de les seves pertinències, ajudar en la preparació de menjars o fer el llit.

 

Programa temps a l’aire lliure

 

Aprofita el bon clima i organitza activitats a l’aire lliure. Sortides a parcs, pícnics, passejades en bicicleta, excursions a la platja o caminades a la natura són excel·lents opcions. El contacte amb la natura i l’activitat física ajudaran a mantenir als nens actius i saludables. Si voleu saber més activitats a l’aire lliure podeu consultar aquesta anterior entrada!

 

Estableix límits i normes clares

 

És important establir límits i normes durant les vacances d’estiu, ja que al estar fora de la rutina habitual, és molt fàcil perdre el ritme. Està bé que algun dia es surti del que està establert, però és important que les seves hores de menjar, dormir… etc, no variïn de manera brusca, ja que els pot arribar a confondre.

 

Passar els dies amb els nens durant les vacances d’estiu pot ser un repte, però amb una mica de planificació i organització, pots fer que sigui una experiència enriquidora per tots. Aquests consells t’ajudaran a mantenir als nens ocupats, feliços i gaudint del seu temps lliure mentre creen records especials.

 

 

Des de CapiCua us volem desitjar unes bones vacances d’estiu!