Saps perquè es dedica un dia a la dona i la nena en la ciència?

nenes en la ciència

La igualtat de gènere ha estat sempre un tema central per les Nacions Unides.

La igualtat de gènere i l’empoderament de les dones han contribuït decisivament al progrés respecte a tots els objectius i metes de l’Agenda 2030.

 

 

L’objectiu d’aquesta celebració és aconseguir una major participació de les dones i les nenes en la ciència i trencar amb la bretxa de gènere.

En molts països del món les dones i les nenes juguen un paper secundari en les disciplines de les tecnologies, les ciències i les matemàtiques.

Per aquest motiu es pretén donar veu i donar el lloc que mereixen a totes aquelles dones i nenes que es mereixin tenir un lloc protagonista en el desenvolupament humà.

 

 

INNOVAR, DEMOSTRAR, ELEVAR, ADELANTAR I SOSTENIR – I.D.E.A.S”

 

El tema central d’aquest any ha estat “INNOVAR, DEMOSTRAR, ELEVAR, ADELANTAR I SOSTENIR – I.D.E.A.S”.

Amb aquesta efemèride es pretén connectar a la comunitat internacional amb les dones i nenes en la ciència. Reforçant el vincle entre la ciència, la política i la societat amb l’aplicació d’estratègies pràctiques i solucions que impacten en un futur immediat.

 

El rol que han tingut les dones al llarg dels anys ha estat protagonista en molts àmbits del coneixement, però per raons polítiques, socials, religioses i culturals han quedat en l’oblit.

És per aquest motiu que la celebració d’aquest dia representa també un homenatge a totes les grans dones de la història que han aportat el seu gra d’arena perquè la humanitat pugui gaudir d’una vida millor.