En aquest blog parlarem de la importància que té reforçar als més petits per donar forma a la seva conducta de la manera més saludable i equilibrada possible.

El reforç positiu amb ajuda de l’elogi o recompensa, pot ser una eina útil per centrar-los en coses bones o en certs comportaments que deuen fer i que desitgen complir. A més també beneficia a la comunicació i els hi transmet valors importants a nivell social.

Que implica?

En el condicionament operant, el reforç positiu implica l’addició a un estímul de reforç, conseqüent d’un bon comportament. Aquest reforç positiu, evocarà a que el comportament aparegui de nou en un  futur.

A continuació, des de Capicua et volem donar una sèrie de consells sobre “quan utilitzar el reforç positiu” a casa para modelar el comportament del teu fill/filla:

– Animant al teu fill a ordenar quan acabi de jugar oferint elogis, aquests s’han de dir quan l’acció l’està fent per obtenir un millor impacte i aconseguir que en el futur ho fagi de forma instintiva.
– Quan el teu fill hagi tingut un bon comportament li pots donar alguna recompensa perquè vegi que una bona conducta té bones conseqüències.
– Valora més l’aprenentatge que els resultats. És necessari que els nens s’adonin que s’alaba l’esforç i que el que aprèn pel camí és més important que els resultats.
– També és fonamenta’l no dir-li coses al te fill com: “Ets el millor”, perquè encara que no ho creguis, podries danyar la seva autoestima si creu que sempre ha de ser el millor i que si és menys et sentiràs malament per això.
– Celebra l’esforç, ja que perquè sigui eficaç s’ha de tenir paciència.

Per tot això a CapiCua us convidem a que apunteu als vostres petits als nostres casals i activitats, s’ho passaran genial i aprendran i desenvoluparan de la millor manera possible tots aquests aspectes amb reforços positius i bones experiències.