Saps perquè és important educar en valors els infants? I saps quins són els valors imprescindibles que hem d’ensenyar-los?

A mesura que van creixent, els infants han d’incorporar en el seu aprenentatge els valors que acabaran formant part de la seva personalitat, és per aquest motiu que és fonamental que tinguin una bona educació. Aquest aprenentatge contribuirà en la seva socialització i els prepararà per al futur.

Avui t’expliquem els valors que has d’ensenyar els infants de manera imprescindible des de la infància:

 

Responsabilitat

Els infants han de saber des de ben petits que tots els actes tenen conseqüències que poden ser positives i negatives. I són ells mateixos els qui s’han de fer càrrec de les seves accions.

 

Generositat

Per tal de resoldre conflictes aquest és un valor essencial que han d’aprendre des de ben petits. Han d’entendre la importància de compartir sense esperar res a canvi amb la intenció d’ajudar els altres.

 

Humilitat

El respecte cap als altres és un dels valors principals en què s’ha de basar l’educació d’un infant. Han d’aprendre a no infravalorar els altres i tractar a tothom per igual. L’excés d’ego és un problema que tenen molts infants, per calmar aquesta actitud, hem d’ensenyar que tots podem cometre errors i que tots tenim defectes.

 

Honestedat

L’honestedat amb un mateix farà que els infants madurin i comprenguin que ningú és perfecte. Hem d’ensenyar-los la importància del valor de dir la veritat per tal de fer-los dignes de la confiança i l’estima.

 

Tolerància

Entendre que no tots som iguals ni pensem el mateix és bàsic per aconseguir que l’infant tingui relacions humanes sanes. És essencial que internalitzin aquest valor per tal que acceptin el criteri dels altres, entenguin la llibertat d’expressió i les diferents cultures, races i religions.

 

És important recordar que els infants aprenen mitjançant l’exemple. Tots aquests valors els ha de veure reflectits en qui li ensenya.