L’objectiu de qualsevol pare o mare a l’hora d’educar al seu fill és fer d’ell un adult independent i autosuficient. El més important del procés de criar una persona d’ençà que neix fins a la seva majoria d’edat, és ensenyar-li qui és, s’ha de formar la seva pròpia personalitat per tal d’afrontar el món seguint els seus propis valors i, sobretot, creient en ell mateix.

 

Són necessaris anys perquè aquests infants esdevinguin persones independents i responsables. El més important és deixar que aquests nens s’equivoquin i aprenguin dels seus errors. Si sobreprotegim als nostres fills, mai estaran preparats per afrontar els reptes que els hi presenti la vida. És molt saludable per als infants aprendre a gestionar la frustració des de ben petits per convertir-se en joves competents.

 

Per tal de criar un adult autosuficient et llancem una sèrie de consells:

 

  • Aprèn a empatitzar amb el teu fill

Si en comptes d’aconsellar-lo optes per utilitzar l’empatia, li aportaràs un grau de confiança en els seus sentiments. Això els ajudarà a pensar per ells mateixos i buscar les seves pròpies solucions.

 

  • No accedeixis a totes les seves peticions

Si el teu fill et demana ajuda en tot, tracta d’ensenyar-li a buscar solucions. Ell sol és capaç de resoldre més del que t’imagines.

 

  • Fes d’ell una persona crítica

En l’edat adulta ens veiem obligats a prendre decisions, per això és molt positiu treballar-ho des de la infantesa. Durant els seus primers anys de vida, és beneficiós fer-lo triar entre opcions i fer-li saber que la seva elecció és important. A mesura que passa el temps, tracta de fer-li preguntes que li facin plantejar-se dubtes.

 

  • Valora més els seus esforços que el resultat obtingut

El camí del teu fill cap a l’edat adulta estarà marcada pels errors comesos, però com a pare has d’aplaudir el camí recorregut. És important que entenguin que l’esforç va per damunt dels resultats.