Tecnologia sí o no? Avui a CapiCua venim a parlar-vos de l’efecte que produeix la tecnologia en els nostres petits.

 

En un món completament tecnològic, és difícil evitar que els nostres petits tinguin accés a la tecnologia, ordinadors, videojocs, mòbils… I com a pares o tutors, aquest fet ens pot produir certa incertesa.

 

Els hi hem de permetre l’ús habitual? Quina repercussió té en el seu desenvolupament?

 

Científicament una de cada quatre persones pateixen trastorns de conducta associada a l’addicció a internet i les pantalles, a més també de desenvolupar-se problemes de socialització, carències afectives o soledat.

 

Avui dia al voltant del 50% dels nens menors de 14 anys tenen mòbil, i aquesta xifra va en augment. Cada vegada són més els nens que dins la seva llista de regals/desitjos hi afegeixen el mòbil, la Playstation o un ordinador, i no ens enganyem… A vegades ens és complicat no cedir a les seves peticions.

 

A més d’això, l’ús de la tecnologia també està associada a problemes posturals i visuals.

 

Cal recordar també que l’accés a internet sense un bon control parental, pot ficar en risc la seguretat dels nostres petits, per tant és important que fiquem especial atenció a la conducta dels nostres petits.

 

Però no ens alarmem! La tecnologia també té punts molt positius si s’utilitzen correctament.

 

Internet permet oferir contingut adaptat per a l’edat de cada menor. A més de contingut didàctic pensat per a ells, el seu aprenentatge i entreteniment. De fet hi ha moltes aplicacions creades amb la finalitat d’estimular l’educació, per millorar l’atenció, lectoescriptura, memòria, càlcul mental…

 

Així doncs, des de CapiCua volem recolzar l’ús de la tecnologia en nens, sempre i quan es faci amb supervisió. Però sense deixar de banda l’estimulació a través de jocs que permetin la interacció personal i el joc simbòlic.

 

No només es tracta que aprenguin i interioritzin normes, sinó d’una cosa molt important i que determinarà el seu desenvolupament cognitiu: la capacitat de pensar, de simbolitzar el món, d’entendre’ns amb un llenguatge comú.