S’acosta Setmana Santa i el tan esperat “Dia de la Mona” on padrins i padrines obsequien els més petits amb mones delicioses i figuretes de xocolata i llaminadures.

 

Introduint el tema de les mones, xocolata i llaminadures, a CapiCua venim a parlar-vos d’una afirmació que com a pares i mares haureu sentit o dit, en més d’una ocasió…

El sucre els torna hiperactius?

Qui no ha sentit mai que “El sucre torna hiperactius als més petits”? Segur que no és el primer cop que sentiu aquesta frase, i amb molta probabilitat l’haureu cregut sense qüestionar-la.

 

Ja als anys 90 es van iniciar estudis que relacionaven el consum de sucre amb la hiperactivitat, i cap d’ells donaven resultats concloents.

 

Diversos estudis amb la mateixa premissa, van estudiar el comportament dels nens, dividint-los en 2 grups.

 

A un dels grups se’ls va fer creure (a nens i a mares) que els sucs que prenien per l’experiment contenia sucre, que era en realitat placebo i que l’altre grup de nens no en prenia.

 

Tot i que cap dels nens integrants de l’estudi havia pres sucre, les mares que creien que els seus nens si n’havien pres, declaraven que els veien “més nerviosos i excitats” i o atribuïen al consum de sucre.

No hi ha relació entre consum de sucre i hiperactivitat

Per tant, es va arribar a la conclusió que el vincle entre el sucre i el comportament únicament està basat en les expectatives dels pares, i no en el sucre realment.

 

Tot i saber que el sucre no afecta en la hiperactivitat dels nostres fills/es , això no vol dir que sigui bo per a la seva salut.

 

És que es tracta d’una substància additiva, i això SÍ està demostrat científicament, a part que el consum en excés és perjudicial per a la salut.

 

Un consum excessiu, altera el metabolisme de la glucosa i pot causar obesitat, diabetis o problemes cardiovasculars.

 

Havent desmuntat el mite, des de CapiCua només us podem desitjar que gaudiu de la Setmana Santa amb els vostres petits de la millor manera.

 

I si els hi doneu dolços, recordeu que en grans quantitats són perjudicials, però que no tenen res a veure amb la seva excitació o hiperactivitat!