fbpx

Després d’un Nadal agredolç, toca retornar a les aules  motivar i recuperar una mica de normalitat en la vida dels nostres petits.

 

Avui a CapiCua venim a parlar-vos de com estimular als més petits perquè arranquin el trimestre amb energia i ganes!

 

Ja us hem comentat en blogs anteriors la importància que té el nostre estat d’ànim en els més petits, i és que com bé sabeu, els nens són autèntiques esponges, i per sort o per desgràcia, aquesta capacitat “d’absorbir” tots els estímuls, pot arribar a ser un problema, si només reben negativitat.

 

És per això que hem de rebre la tornada a les escoles com a quelcom positiu, perquè realment ho és.

 

Al marge de la incertesa que podem tenir tots enfront de la pandèmia, hem de confiar en el sistema educatiu i en totes les mesures i esforços que estem ficant els docents i els integrants a les escoles perquè tot funcioni amb garanties i seguretat.

 

Els nenes volen ser nens, sense més preocupacions que divertir-se i aprendre, així que si volem que això continuï sent així, i que els nostres petits creixin sans, des de casa devem de fer un esforç per a transmetre-lis seguretat.

 

Aquest és el millor secret perquè els seus resultats acadèmics siguin positius:

 

– Resol els seus dubtes amb delicadesa però amb sinceritat. Si, els nens pregunten i volen saber, està bé que siguin conscients que passa al seu voltant, intentant sempre adequar la resposta a la seva edat, perquè vegin que tot i el difícil moment, els adults tenim un control i una seguretat que tot anirà bé.

 

– Proposa activitats. És complicat oferir-lis totes les alternatives que teníem abans de la pandèmia, i els videojocs i consoles no poden ser el primer recurs. Aprofiteu el temps per realitzar activitats en família, manualitats o un passeig a l’aire lliure és el millor remei per reduir l’estrès tant de nens com adults.

 

– Interessa’t pels seus estudis. Sabem que a vegades és complicat trobar un moment per fer els deures amb els més petits, però creieu-nos, és un moment crucial per a ells. No només resulta una manera directa de saber “en quin punt es troben els nostres fills acadèmicament parlant”, i detectar carències de manera precoç, també és una manera d’establir llaços i de fer les seves activitats més “suportables”.

 

Creiem que aquests petits consells poden ser una petita ajuda i guia per intentar que la pandèmia tingui el menor impacte possible en l’educació dels nostres petits.