Avui a CapiCua venim a parlar-vos d’un problema que afecta a molts pares/mares i tutors i que te a veure amb el caràcter o personalitat d’alguns petits que són més “mal creguts” que uns altres, qüestionant-ho tot i no fent cas a la primera…

 

Però que hem de fer com adults enfront a aquesta desesperant situació? Us donem 4 consells que poden ajudar-vos, estigueu atents!

 

No et fiquis mai al seu nivell

 

Si, sabem que pot resultar quelcom lògic, però us podem ben assegurar que front un nen/a amb ganes d’empipar hi ha vegades que la teoria sens oblida.

 

Hi ha moments en que podem rebre per part d’ells una mala resposta, però contestar amb un “Què has dit?” o “Repeteix-ho si t’atreveixes” es fer un pols amb ells, per la qual cosa el millor que podem fer es prendre les regnes de la situació i si realment la contestació ha estat mereixedora de càstig, actuar en conseqüència, però no donar-li més voltes.

 

Utilitza l’empatia

 

Com hem comentat a l’inici, quan els petits es proposen enfadar-nos ho poden fer molt bé, però això no vol dir que siguin dolents, per la qual cosa com adults ens toca contar fins a 3 i intentar emfatitzar amb ells perquè ens expliquin quin és el motiu del seu problema o frustració per intentar reconduir-lo.

 

Parla amb ells quan estiguin calmats

 

A vegades intentem solucionar els problemes en el mateix moment, sense deixar-los temps de reflexió, així que convida’ls a relaxar-se explicant-los que “no podrà parlar/jugar/explicar-se” fins que es calmi.

 

Parla clar i no et compliquis

 

No cal donar 1000 tombs o explicacions, ja que la majoria de vegades ni tan sols els entenen, centrem-nos en explicar-li d’una manera clara i directa quin ha estat el problema i quina serà la conseqüència.

 

Fins aquí uns petits consells que esperem que us siguin d’utilitat, amb els petits “mal creguts”, paciència i sobretot molt d’amor, que són el millor del món!