A CapiCua ens preocupen els nostres petits, i tenim clar que gran part de la seva salut parteix de gaudir d’un entorn saludable, però sabem que implica? Us ho expliquem!

 

Molts estudis revelen que molts nens diagnosticats amb dèficit d’atenció o hiperactivitat, realment el que tenen són carències en el seu ambient més proper, molts cops relacionats amb la falta de contacte amb la natura, aire lliure o estímuls externs.

 

Partint de la nostra llar, està clar que l’arribada d’un nen implica canvis a casa, però a part d’adaptar la seva habitació, és important tenir en compte altres aspectes per a les zones comunes i evitar així que la nostra casa es converteixi en un “camp de mines”.

 

La llum natural és imprescindible.

 

Sincronitza els ritmes biològics i ajuda a tenir un sistema immune saludable.

 

Rodeja’l de vegetació i un ambient verd.

 

Les plantes a casa ajuden a crear un entorn natural, a més són els millors purificadors de l’aire de compostos orgànics volàtils.

 

Crea espais oberts i confortables.

 

Compartir temps i gaudir d’un espai confortable en el qual jugar, pintar, llegir un conte en família és molt necessari per a gaudir d’un bon ambient, no és bo que els nens associïn només la seva habitació com el seu espai, han de sentir-se còmodes en qualsevol estança.

 

Evita els mals hàbits.

 

Segons els estudis, els nens de llars on els progenitors fumen, reben una dosi de nicotina total anual equivalent a fumar 60-150 cigarrets a l’any. A més, conviure amb mals hàbits fa que els nens “ho normalitzin” i probablement acaben repetint aquesta conducta en l’edat adulta.

 

Òbviament un punt important en tota aquesta equació és la benavinença dels progenitors i/o tutors.

 

Ja hem comentat en altres ocasions que els nens són esponges, tot i la seva curta edat reben tots els estímuls externs i és important tenir-los en consideració i evitar situacions perjudicials per ells.

 

Esperem que aquestes recomanacions us hagin servit d’ajuda i ens veiem al pròxim blog!