La tornada a les escoles ha estat un moment molt esperat per als nostres nens i nenes, que després de sis mesos sense trepitjar les aules, ho esperaven amb il·lusió.

Els llibres són una bona eina, i és que si hi ha una qualitat que ens encanta dels nens és aquesta, la il·lusió que li fiquen a tot! Els experts diuen que la il·lusió d’un nen és deguda a que viuen aliens als problemes, i per tant no són capaços de mesurar els “problemes” o “obstacles” i somiar sense límits!

Els llibres i el seu poder

 

Tot i que la il·lusió i la imaginació són qualitats que semblen estar intrínseques en els més petits, la realitat és que hi ha mecanismes que les potencien de manera substancial, un d’ells és llegir.

Els llibres de contes infantils són un element fonamental per desenvolupar les capacitats del nen/a. No només alfabetitzen, entretenen i culturitzen, també ajuden a presentar valors, identificar-los i assimilar-los.

El secret dels contes, és que tracten la realitat d’una manera indirecta, presentant problemes i situacions humanes reals, d’una manera més relaxada i convidant al nen/a a reflexionar.

Segur que els pares i mares que acostumen a llegir contes als seus petits abans d’anar a dormir, se n’adonaran no només del seu poder “somnífer” sinó que a més els nens/es són capaços de fer la història seva, permetent veure part de la seva personalitat, pors o inquietuds.

 

Aspectes psicològics

Dins el món de la psicologia això resulta un aspecte increïble, i és per això que els experts recomanen els comptes i llibres durant l’etapa infantil. Tenint en compte sempre l’edat del nostre fill/a i fent cas a les recomanacions d’edat que ens presenten els exemplars.

No són el mateix els llibres per als més petits, que recorreran a temes com la gestió de les empipades, mals comportaments o pors “simples” com pot ser la foscor. Que els llibres per a edats més grans, on poden plantejar-se temes més complexos com valors profunds, problemes com l’assetjament escolar o l’autoestima.

Com veieu, els comptes i llibres són i seran sempre un imprescindible a CapiCua i en aquests temps complicats, una molt bona estratègia per enfrontar la pandèmia.