Ja som aquí de nou i aquest cop venim a parlar-vos d’un tema que segur que tot i l’arribada progressiva de la nova normalitat, té preocupats a molts pares i mares.

Com ha afectat el confinament als més petits i als casals?

 

Està clar que per als adults ha estat un cop dur, fins i tot podríem arribar a afirmar que en segons quin moment molts haguéssim preferit ser nens, perquè aquesta situació tan complicada ens passés més desapercebuda. Però realment per als nens ha passat tan desapercebuda la situació com podem pensar molts? O per contra són més conscients del que podríem arribar a imaginar?

 

La realitat és que no hi ha estudis sobre confinaments com el viscut amb la Covid-19, per tant els efectes que això pot provocar en les generacions de nens que l’han viscut és encara un misteri, però una cosa està clara, tot dependrà de l’actitud dels pares, familiars o tutors.

 

Els nens són molt perceptibles a les emocions, i tot i que està permès “enfonsar-se” en un moment donat, el més important és la tranquil·litat que puguem traslladar als petits. No obstant això, els experts coincideixen a evitar l’alarmisme, ja que no tots els nens experimentaran alteracions arran del confinament i, de fet, s’espera que la majoria no les sofreixin.

Els nens, en general, compten amb una bona capacitat d’adaptació, que pot ser fins i tot superior a la dels adults.

Com a monitors dels casals la nostra feina és apropar-los a la realitat d’una manera adequada a la seva edat, de manera breu, propera i afectiva i sobretot donar-los la confiança de que estan segurs i protegits.

Per aquest motiu us esperem a tots als casals d’estiu 2020! Per a que els nostres petits tornin a ser nens, que puguin desinhibir-se i gaudir dels seus amics i les activitats com mai!

 

Més informació i fotos