Tot i la calor, l’estiu és una època de l’any que per regla general agrada molt als nens, no només perquè tenen vacances a l’escola, sinó perquè a la seva rutina s’hi afegeixen noves activitats molt estimulants, com anar a la platja!

I és que hem de reconèixer, que encara que la sorra a vegades pugui ser quelcom molesta… A la platja tots som com nens!

Està clar que aquest any l’arribada de la pandèmia, ha fet que hagem de readaptar les activitats estiuenques, però això no vol dir que no puguem gaudir-les amb responsabilitat!

És important conèixer la normativa, ja que hi ha molts pares i mares als quals se’ls hi poden plantejar dubtes. Per aquest motiu avui a Cap i Cua venim a donar-vos un tastet d’informació que segur que us és d’utilitat si teniu pensat passar el dia a la platja!

Què podem fer a la platja?

· Tot i que cada municipi pot establir les seves normes pròpies per garantir la seguretat de tots els usuaris a les platges, la mesura per excel·lència que es repeteix en tots els casos és la de mantenir la distància de seguretat d’1’5m.

· Pel que fan els jocs de platja s’hi aplica la mateixa normativa, si pot jugar sempre que no s’estigui infringit la primera norma de la distància.

· Les dutxes estan operatives, però és important que s’utilitzin amb responsabilitat, evitant massificacions i no excedint en el temps d’ús.

És important saber que en cas de dubte, totes les platges han instal·lat cartells informatius, a més que l’equip de socorristes es troba operatiu i al servei del ciutadà per resoldre dubtes.

Jocs a la platja

Dit això existeixen molts jocs per a divertir als més petits, us en donem algunes idees:

· El tres en ralla
·Un laberint de caniques
· Formes amb la sorra
· Buscar peixos
· Fer un circuit d’activitats en miniatura
· Interpretar la forma dels núvols
· Gaudir d’un conte en família
· Fer un rellotge de sol
·Escriure a la sorra
·Sumes i restes amb pals o petxines

I molt més!